Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

No image
21.9.2013

«Χρυσός» ο Μουστόπουλος στο Ευρωπαϊκό U21

Το μετάλλιο σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που τόσο έλειπε από τη συλλογή του Ρομάν Μουστόπουλου, ήρθε τελικά σήμερα στο Σεράγεβο. Στη διοργάνωση για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 21 ετών, ο τζουντόκα του Ολυμπιονίκη Αγ.Ι.Ρέντη έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία των -73 κιλών, την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Ντανατσίδης περιορίστηκε στην 5η θέση των -81 κιλών. Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα έφτασε πλέον τα δύο μετάλλια στη διοργάνωση του Σεράγεβο, αφού στην πρεμιέρα, ο Γιώργος Αζωίδης ήταν χρυσός στην κατηγορία των -66 κιλών.

Σε παράσταση για έναν ρόλο, όπως άλλωστε είχε συμβεί και τον περασμένο Απρίλιο στο «Κύπελλο Ηλιάδης», μετέτρεψε ο Μουστόπουλος τον τελικό απέναντι στον Γεωργιανό Λεβάν Γκουγκάβα. Τότε είχε χρειαστεί ο Γεωργιανός να... θυμώσει με Yuko τον Έλληνα τζουντόκα, σήμερα ωστόσο, τα πράγματα εξελίχθηκαν έτσι όπως ακριβώς έπρεπε. Με ένα μεγαλοπρεπέστατο Ippon, 2:36 πριν την ολοκλήρωση του τετραλέπτου, ο Μουστόπουλος έφτασε στη νίκη και στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών της κατηγορίας των -73 κιλών.

Στον δρόμο για τον τελικό, ο Μουστόπουλος νίκησε κατά σειρά τους Πάολο Περσόγκλια (Σαν Μαρίνο),  Τριστάν Αβαλιάνι (Γαλλία) και Νούνο Σαράιβα (Πορτογαλία), ενώ στον ημιτελικό νίκησε με Ippon και τον Βέλγο Σάμι Τσούτσι.

Ο Ντανατσίδης διατηρούσε το απόλυτο σε νίκες απέναντι στον Βούλγαρο Ιβάιλο Ιβανόφ, ωστόσο στο Σεράγεβο δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.  Ντανατσίδης και Ιβανόφ είχαν συναντηθεί τόσο στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 πέρυσι στο Πόρετς, όσο και στον τελικό του «Κυπέλλου Ηλιάδης», το 2012, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Και στις δύο περιπτώσεις ο Ντανατσίδης είχε αναδειχθεί νικητής, κάτι που ωστόσο δεν μπόρεσε να επαναλάβει και σήμερα. Ο Βούλγαρος εκμεταλλεύτηκε την κακή ψυχολογική κατάσταση του Ντανατσίδη (λόγω του αποκλεισμού του από τον τελικό της κατηγορίας) και με Ippon έφτασε στη νίκη και στο χάλκινο μετάλλιο, αφήνοντας τον Έλληνα τζουντόκα στην 5η θέση.

Ο Ντανατσίδης στα προκριματικά των -81 κιλών νίκησε κατά σειρά τους Νικίτα Βολοσίνς (Λετονία), Ουσανγκί Μαρτζιάνι (Γεωργία) και Μαξ Στιούαρτ (Μ. Βρετανία). Στον ημιτελικό, ο Πολωνός Τόμας Ζεπάνιακ αποδείχθηκε... σκληρό καρύδι, στερώντας την ευκαιρία στον Έλληνα τζουντόκα να περάσει στον τελικό της κατηγορίας.

Όσον αφορά την Ελισάβετ Τελτσίδου, με απολογισμό μία νίκη σε δύο αγώνες, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι αξιόλογο στην κατηγορία των -63 κιλών.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι επιτυχίες των αθλητών μας συνεχίστηκαν σ' ένα ακόμη τουρνουά στις Αχαρνές Αθηνών στις 11/2. Σημειώθηκαν σημαντικά επιτεύγματα ,ένα...