Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ρίο ντε Τζανέιρο 2013: Ο Σλοβάκος Ραντλ (και πάλι) στο δρόμο του Ηλιάδη

No image
26.8.2013

Ρίο ντε Τζανέιρο 2013: Ο Σλοβάκος Ραντλ (και πάλι) στο δρόμο του Ηλιάδη

Όπως ακριβώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έτσι και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Σλοβάκος Μίλαν Ραντλ θα αποτελέσει το πρώτο αγωνιστικό εμπόδιο για τον Ηλία Ηλιάδη.

Με τον Ραντλ, ο οποίος βρίσκεται στο Νο-27 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει αναμετρηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν με τον Ηλιάδη να μετράει τρεις νίκες. Το 2009 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρότερνταμ, όταν ο Ηλιάδης βρισκόταν στη μεγαλύτερη αγωνιστική κάμψη της καριέρας του, ο Ραντλ είχε επικρατήσει στη φάση των "32", όμως στις 10 Δεκεμβρίου 2011 ο Έλληνας τζουντόκα πήρε... εκδίκηση κατά τη διάρκεια του Γκραν Σλαμ στο Τόκιο. Η δεύτερη νίκη για τον Ηλιάδη ήρθε τον Μάιο του 2012 κατά τη διάρκεια του Γκραν Σλαμ της Μόσχας, ενώ... τρίτωσαν πέρυσι, στον α` προκριματικό γύρο για το Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου με Waza-ari.

Από τη στιγμή που θα ξεπεράσει το εμπόδιο του Ραντλ, ο Έλληνας τζουντόκα θα βρεθεί αντίπαλος του Ολλανδού Γκουιλέμ Έλμοντ, Νο-24 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο 32χρονος αθλητής, στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2005 στο Κάιρο στην κατηγορία των -81 κιλών, ενώ στην αντίστοιχη διοργάνωση του2007 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, είχε βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών, πάντα στα -81 κιλά.

Εφόσον δεν... στραβώσει κάτι μέχρι τον τελικό του προκριματικού γκρουπ (προημιτελικά), τότε ο Ηλιάδης θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Μασάσι Νισιγιάμα (Νο-8 στον κόσμο). Οι δύο «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Λονδίνου, έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στο παρελθόν. Στο παγκόσμιο Masters του Μπακού το 2011 νικητής αναδείχθηκε ο Ηλιάδης, ενώ ένα χρόνο αργότερα στο παγκόσμιο Masters που διεξήχθη στο Αλμάτι, επικράτησε ο Ασιάτης τζουντόκα με Yuko.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι επιτυχίες των αθλητών μας συνεχίστηκαν σ' ένα ακόμη τουρνουά στις Αχαρνές Αθηνών στις 11/2. Σημειώθηκαν σημαντικά επιτεύγματα ,ένα...