Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Καρέ» ελληνικών συμμετοχών στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας

No image
19.7.2013

«Καρέ» ελληνικών συμμετοχών στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας

Αγωνιστική πρόκληση εν όψει για τη νέα γενιά του ελληνικού τζούντο, σε μια διοργάνωση όπου η Ελλάδα την τελευταία τετραετία έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλα και ένα χάλκινο. Το Γκραν Σλαμ της Μόσχας, θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στην ρωσική πρωτεύουσα με τη συμμετοχή τεσσάρων νέων Ελλήνων τζουντόκα, αφού ο απόλυτος κυρίαρχος της καηγορίας των -90 κιλών την τελευταία διετία στη διοργάνωση, Ηλίας Ηλιάδης, θα συμμετέχει μόνο στο προπονητικό καμπ.
Στη διάθεση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη θα βρίσκονται οι Γιώργος Αζωίδης (-73κ.), Παύλος Γκαρακλώβ (-90κ.), Ρομάν Μουστόπουλος (-73κ.) και Αλέξης Ντανατσίδης (-81κ.), οι οποίοι αναζητούν νίκες και βαθμούς προκειμένου να «σκαρφαλώσουν» κάποιες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Στη διοργάνωση της Μόσχας, συμμετέχουν 337 αθλητές και αθλήτριες από 44 χώρες και αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά αγωνιστικά τεστ εν όψει και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα φιλοξενηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Ελλάδα τόσο το 2011 όσο και πέρυσι, κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στη συγκεκριμένη διοργάνωση με πρωταγωνιστή τον Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο. Ο ίδιος αθλητής το 2010 ήταν 5ος, ενώ το 2009 η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα αναδείχθηκε τρίτη, ενώ ο νυν Α` Αντιπρόεδρος της ΕΟΤ, Διονύσης Ηλιάδης, ήταν 5ος στα -100 κιλά.

Το «ταξίδι» των τεσσάρων προαναφερθέντων αθλητών μαζί με τον Ηλία Ηλιάδη αλλά και την Ελισάβετ Τελτσίδου, ξεκίνησε με προπονητικό καμπ στην Γεωργία, συνεχίζεται με το τουρνουά και το προπονητικό καμπ στη ρωσική πρωτεύουσα και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα με προπονητικό καμπ που θα γίνει στο Σότσι της Ρωσίας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι επιτυχίες των αθλητών μας συνεχίστηκαν σ' ένα ακόμη τουρνουά στις Αχαρνές Αθηνών στις 11/2. Σημειώθηκαν σημαντικά επιτεύγματα ,ένα...