Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η Ελλάδα ανέλαβε το Ευρωπαϊκό U18 του 2014

Η Ελλάδα θα διοργανώσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο U18 (εφήβων & νεανίδων) του 2014, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (EJU). Η διοργάνωση, που θα γίνει τον Ιούνιο του 2014, θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων, σχεδόν 10 χρόνια μετά το Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο, εκεί δηλαδή όπου έλαμψε το «αστέρι» του Ηλία Ηλιάδη με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία των -81 κιλών.

"Αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας η ανάληψη αυτής της διοργάνωσης. Αυτό δείχνει ότι οι ιθύνοντες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μας εμπιστεύονται και μας υπολογίζουν, καθώς έχουμε δώσει δείγματα τόσο με τις αγωνιστικές μας επιτυχίες, όσο και με την οργανωτικές μας ικανότητες. Η χώρα μας μέσω του τζούντο θα προβληθεί διεθνώς, θα την επισκεφθούν εκατοντάδες αθλητές από το εξωτερικό, θα υπάρξουν αναφορές στα MME και εκτός των άλλων θα "ξανανοίξει" και η εγκατάσταση των Άνω Λιοσίων. Πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται, όπως επίσης και να παρουσιάσουμε αθλητές, έτοιμους να κατακτήσουν πρωτιές και μετάλλια. Εκτός των άλλων, το γεγονός ότι μας προτίμησαν έναντι δύο μεγάλων δυνάμεων στο χώρο όπως είναι η Τουρκία και το Αζερμπαιτζάν μας γεμίζει επιπλέον χαρά", είπε ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Γιάννης Καφενταράκης, αναφερόμενος στην ανάληψη της διοργάνωσης από τη χώρα μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του εθνικού προπονητή, Νίκου Ηλιάδη... "Παρά τις άκρως δελεαστικές προσφορές της Τουρκίας και του Αζερμπαιτζάν προτιμηθήκαμε εμείς. Οι δυο τους που επίσης διεκδικούσαν τη διοργάνωση είχαν πολύ δελεαστικές προσφορές, αλλά ο πρόεδρος της ευρωπαικής ομοσπονδίας τζούντο, Σεργκέι Σολοβέιτσικ, μετά και από προσωπική επαφή που είχαμε, επέλεξε τη χώρα μας ως οικοδέσποινα, δείχνοντας πόση εμπιστόσύνη μας έχει. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε σκληρά για την επιτυχία της διοργάνωσης και να υπάρξει βοήθεια από την πολιτεία και από όλους τους αρμόδιους φορείς. Μεγάλη οικονομική βοήθεια θα δοθεί και από το Sportcamp Λουτρακίου που θα αναλάβει αποκλειστικά αυτό το βάρος. Από την πλευρά μου, εκτός των άλλων σκέφτομαι να προκηρύξω αγώνες τον Ιούνιο και να κρίνω τους νέους αθλητές που με σωστή προετοιμασία σε Ελλάδα και εξωτερικό θα μας εκπροσωπήσουν επάξια στη διοργάνωση".

Όσον αφορά τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2014, θα γίνουν ως εξής:
- Ευρωπαϊκό ανδρών/γυναικών στο Μονπελιέ της Γαλλίας
- Ευρωπαϊκό U23 στο Βρότσλαβ της Πολωνίας (Νοέμβριος 14-16)
- Ευρωπαϊκό U21 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας (Σεπτέμβειος 19-21)
- Ευρωπαϊκό Βετεράνων στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας (Ιούνιος 5-8)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι επιτυχίες των αθλητών μας συνεχίστηκαν σ' ένα ακόμη τουρνουά στις Αχαρνές Αθηνών στις 11/2. Σημειώθηκαν σημαντικά επιτεύγματα ,ένα...